Nieuws en prijzen van Bitcoin, Ethereum, Cardano & meer

Binance Review

Binance Review

Binance is een internationaal handelsplatform dat meerdere cryptodiensten aanbiedt. Het platform is in 2017 opgericht door Changpeng Zhao en wordt aangestuurd vanuit het hoofdkwartier in Malta. Sinds begin 2018 is het platform de grootste exchange als we kijken naar handelsvolume, aantal actieve traders, diensten en liquiditeit.

Het platform biedt de mogelijkheid om honderden soorten coins te verhandelen, een passief inkomen te genereren met staking, derivaten handelen met een leverage en het heeft zelfs een eigen crypto debit card. De man achter het platform, Zhao, begon ooit als developer en maakte voorheen deel uit het van het team dat Blockchain.info opzette. Ondanks dat het platform dus nog niet oud is, is degene die erachter zit erg ervaren op het gebied van cryptocurrency en finance. In deze Binance review duiken wij dieper in op het platform, bekijken wij de diensten en krijg je uitleg hoe je kan handelen bij Binance.

Algemene indruk van Binance

Onze eerste indruk van Binance is dat het veel verschillende diensten biedt en de nadruk legt op de adoptie van cryptocurrency via verschillende wegen. In een oogopslag wordt duidelijk dat er verschillende betaalmethoden (ja, ook iDEAL en Bancontact) gebruik kunnen worden, er meerdere diensten worden aangeboden, er een lange lijst aan coins verhandeld kunnen worden en dat alles via 1 enkel platform.

Scroll je iets naar beneden dan verleggen ze de focus van de vele opties naar het gemak van het gebruiken ervan: er is een iOS en Android app, maar ook een programma dat je kunt downloaden op je Windows en Mac apparaten. Binance wil daarnaast ook dat jij als (toekomstige) gebruiker snapt dat ze voor je klaar staan. Er is 24/7 support beschikbaar, een blog met updates over de cryptowereld en een community waarin een internationale user base over ieder crypto onderwerp dat je maar kunt bedenken discussieert.

In deze Binance review vertellen we je meer over onze Binance ervaring, welke producten en diensten ze aanbieden, wat de Binance kosten zijn en meer.

“Registreer bij Binance via onze referentie url adres en ontvang levenslang 10% commissie korting”

https://www.binance.com/en/register?ref=SH200B8W

Het aanbod van Binance

We noemden het al eerder in deze Binance review maar het aanbod van Binance is uitgebreid. Een volledig overzicht vind je hier: https://www.binance.com/en/markets

Aantal munten die je kunt kopen staat op het moment van schrijven op 218 en blijft groeien. Bijna op wekelijkse basis worden nieuwe munten gelist, maar houd er wel rekening mee dat niet alle projecten zullen slagen in de toekomst en dat Binance hier niet veel waarde aan hecht. Als er vraag naar de munt is dan wordt hij aangeboden.

Naast de vele coins waarin je kunt traden biedt Binance ook meerdere betaalmethoden aan. Je kan een bankoverschrijving doen, betalen met debit- en/of creditcard maar ook gebruik maken van iDEAL of Bancontact. Dit wordt echter gefaciliteerd door een externe partij die geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank, namelijk EU Internet Ventures BV (Banxa). Nederland stelt het verplicht om een ID verificatie uit te laten voeren wanneer je met iDEAL wil betalen. Houd hier rekening mee.

Daarnaast zijn de kosten voor iDEAL en Bancontact betalingen redelijk prijzig, zo tussen de 0,50% en 0,80%. Het is dus goedkoper om dit via een broker te doen

Handleiding hoe Binance werkt

Hier leggen wij je uit hoe Binance werkt en hoe je een koop en verkooporder kan openen. Het werkt net even iets anders dan bij je favoriete Nederlandse broker. Maar met onze handleiding hebben wij er goede vertrouwen in dat je dit snel onder de knie krijgt.

Crypto storten bij Binance om te handelen

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je een account hebt bij Binance. Deze hoeft niet geverifieerd te zijn (tenzij je met iDEAL wil betalen). Wij gaan ervan uit dat je crypto wil handelen en dus al in het bezit bent van crypto.

 1. Zorg dat je ingelogd bent bij Binance.
 2. Ga naar Wallet en klik op Spot (Storingen en opnames).
 3. Zoek de munt op die je bezit, in ons voorbeeld nemen we Bitcoin.
 4. Klik bij Actie op Storten.
 5. Er wordt een nieuw Bitcoin walletadres voor je gegenereerd.
 6. Zorg dat Stortingsnetwerk op BTC staat en verstuur je Bitcoin naar het getoonde BTC adres.
 7. Na een succesvolle storting ontvang je een e-mail.

Als je nog niet beschikt over crypto dan kan je via het Binance platform crypto kopen en dit wordt direct in je Binance wallet gestort.

Binance Bitcoin storten

Waarom kiezen voor Binance?

 • Lage handelskosten van 0.10% per transactie + 25% BNB korting (tijdelijk) + 10% cashback op al je trades (permanent, maar alleen via ons).
 • Eenvoudig betalen met iDEAL, Bancontact, bankoverschrijving of creditcard.
 • Verschillende interfaces voor beginnende, ervaren en professionele handelaren.
 • Extreem groot assortiment (210+) met wereldwijd de hoogste volumes.
 • Futures trading met een leverage tot wel 100x mogelijk.
 • Genereer een passief inkomen met Binance Earn en zet je munten aan het werk.
 • Geef je crypto uit met de Binance Card.
 • Binance app voor iOS en Android.
 • 24/7 ondersteuning.

Een kooporder plaatsen bij Binance

Als het goed is heb je nu Bitcoin in je wallet en kan je deze gaan verhandelen voor een andere munt. Voor welke munt je Bitcoin wilt verhandelen is jouw eigen keuze. Het is verstandig om eerst onderzoek te doen naar de munt die je gaat kopen.

De truc is om Bitcoin om te ruilen voor een munt waarvan je verwacht dat hij harder gaat stijgen dan Bitcoin. Wanneer je na de stijging de munt weer terug ruilt voor Bitcoin dan zal je zien dat je meer Bitcoin hebt. Wij kiezen voor Chainlink.

 1. Zorg dat je ingelogd bent bij Binance.
 2. Ga naar Handelen en klik op Klassiek.
 3. Zoek rechtsboven de gewenste munt, let op dat je hier op de afkorting zoekt.
 4. Er wordt een pagina geopend met het orderboek, een grafiek, actieve orders en koop- en verkoopwidgets.
 5. Onderin zie je Koop LINK staan. En iets daarboven zie je Limiet en Markt:
  1. Markt order: de order wordt direct tegen de huidige marktprijs uitgevoerd.
  2. Limiet order: de order wordt uitgevoerd wanneer de ingestelde BTC prijs per LINK bereikt wordt.
 6. Kies de gewenste ordermogelijkheid en klik op Koop LINK.

Onderaan de pagina in je Ordergeschiedenis kan je je order inzien. Ook zie je dat wanneer de order is uitgevoerd je nieuwe tokens bijgeschreven zijn.

Een verkooporder plaatsen bij Binance

Wanneer je de munten weer wil verkopen, omdat je winst hebt gemaakt of omdat je ze wilt omruilen voor een andere munt, dan kan je een verkooporder plaatsen.

De truc is, om in dit geval, je Chainlink weer te verkopen en hier meer BTC uit te halen. Dit omdat de waarde van Chainlink harder is gestegen dan die van BTC.

 1. Zorg dat je ingelogd bent bij Binance.
 2. Ga naar Handelen en klik op Klassiek.
 3. Zoek rechtsboven de gewenste munt, let op dat je hier op de afkorting zoekt.
 4. Er wordt een pagina geopend met het orderboek, een grafiek, actieve orders en koop- en verkoopwidgets.
 5. Onderin zie je Verkoop LINK staan. En iets daarboven zie je Limiet en Markt:
  1. Markt order: de order wordt direct tegen de huidige marktprijs uitgevoerd.
  2. Limiet order: de order wordt uitgevoerd wanneer de ingestelde BTC prijs per LINK bereikt wordt.
 6. Kies de gewenste ordermogelijkheid en klik op Verkoop LINK.

Onderaan de pagina in je Ordergeschiedenis kan je de uitgevoerde order inzien. Ook zie je dat wanneer de order is uitgevoerd je Bitcoins bijgeschreven zijn.

Is Binance betrouwbaar en veilig?

Binance is ’s werelds grootste handelsplatform en je kan je voorstellen dat zij continu worden aangevallen. In het verleden is het zelfs een keer misgegaan en toen hebben hackers 7000 BTC in één transactie van het platform buitgemaakt. Zeker geen leuke situatie voor zowel het bedrijf als de gebruikers en het platform werd direct stilgelegd. Het is echter wel goed om te zien hoe zo’n platform hiermee omgaat. De CEO, Changpeng Zhao, maakte direct het nieuws bekend en stond klaar via een AMA om alle vragen te beantwoorden. De communicatie was dus zeer goed, dit is vaak niet het geval. Daarnaast konden alle verliezen gedekt worden door hun eigen SAFU verzekering, waardoor geen enkele gebruiker last had van de aanval. Dit geeft een beetje aan hoe Binance opereert.

Hoewel de veiligheid enerzijds de verantwoordelijkheid is van het platform, speelt de gebruiker hier ook een grote rol in. Ook deze punten van betrouwbaarheid en veiligheid bespreken wij in deze Binance review. Onderneem de volgende acties:

 • Gebruik een uniek e-mailadres en een sterk wachtwoord.
 • Schakel 2FA in.
 • Klik nooit op advertenties of linkjes in e-mailberichten.
 • Schakel een anti-phishing code in bij de communicatie.
 • Neem tegoeden op waarmee je niet handelt.

Al met al is Binance een zeer veilige platform voor het handelen, maar je moet altijd op je hoede zijn. Wanneer een crimineel toegang krijgt tot jouw account, omdat geen sterk wachtwoord hebt gebruikt, dan is dit niet de schuld van Binance.

Cryptocurrencies: 10.176
Markets: 870
Marketcap: 1.055.937.288.552 (2,54%)
24h Vol: 49.225.853.074
BTC Dominance: 47,31%
X