Nieuws en prijzen van Bitcoin, Ethereum, Cardano & meer

Bitvavo Review

Bitvavo Review

 

Het kopen van cryptocurrency hoeft helemaal niet lastig te zijn. Rond cryptocurrency gaan veel verhalen rond hoe lastig het is om aan de munten te komen, maar via brokers zoals Bitvavo is dat juist heel eenvoudig. Bitvavo is gestart in oktober 2017 en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse exchanges. Bitvavo richt zich met het geavanceerde exchange portaal op ervaren handelaren, maar ook op beginners door het bieden van een gebruiksvriendelijke website en een eenvoudig aan- en verkoopsysteem. Een groot voordeel aan Bitvavo is dat het de goedkoopste Nederlandse exchange is. Je betaalt dus lagere handelskosten per aankoop en verkoop dan bij andere brokers. Kom in deze Bitvavo review meer te weten over deze broker/exchange.

Algemene indruk van Bitvavo

De eerste indruk die Bitvavo achterlaat is de professionele uitstraling. De website ziet er goed en clean uit. Je ziet alle informatie die je nodig hebt en meer niet. Dit zorgt voor een fijn overzicht en dat de website gemakkelijk te navigeren is.

Bitvavo heeft als doel om cryptocurrency voor iedereen beschikbaar te maken. De slogan van de website is: “Trade the Future”. Uniek aan Bitvavo is dat ze zowel op beginnende als ervaren crypto handelaren richten. Er is een eenvoudig aankoopsysteem opgezet voor beginnende handelaren en een geavanceerde exchange met meerdere ordertypes voor ervaren handelaren.

Om cryptocurrency voor iedereen beschikbaar te maken is de website simpel opgezet en kan iedereen er snel de weg vinden. Mocht je toch tegen problemen lopen, dan heeft Bitvavo een apart support platform waar je ook kan chatten met medewerkers. Dit kan op werkdagen van 09:00 tot 17:00 en op zaterdag van 10:00 tot 18:00.

Niet alle brokers zijn bereikbaar in het weekend dus dat is zeker een pluspunt. Helaas is Bitvavo niet bereikbaar per telefoon, maar e-mailen is gelukkig wel een optie. Wij stelden een aantal vragen en kregen binnen 30 minuten antwoord van de helpdesk. De volledige website van Bitvavo is in het Nederlands en ook via de chat zal je in het Nederlands te woord worden gestaan.

Waarom kiezen voor Bitvavo?

 

 • Goedkoopste exchange van Nederland, maximaal 0.25% handelskosten
 • Bitvavo is geregistreerd bij De Nederlandse Bank conform de cryptowet.
 • Ontvang rente over je cryptocurrency (tot wel 10.5% op jaarbasis).
 • Wallets zijn verzekerd tot wel $255 miljoen.
 • Sparen voor extra korting door te handelen, zie: https://bitvavo.com/nl/fees
 • Basis interface gericht op eenvoud voor beginnende handelaren.
 • Geavanceerde exchange voor ervaren gebruikers.
 • Groot assortiment van 88 crypto’s, zie https://bitvavo.com/nl/markets
 • Hoge mate van veiligheid, zie: https://bitvavo.com/nl/security
 • Alle euro en crypto tegoeden staan op naam van Stichting Bitvavo Payments, waardoor er geen tegoeden verloren gaan bij een eventuele faillissement van Bitvavo B.V.
 • Geen transactiekosten voor iDEAL, Bancontact of bankoverschrijving.
 • Geautomatiseerd handelen via de API.

Om nieuwe klanten te werven heeft Bitvavo een interessante welkomstbonus. Iedere nieuwe klant die via een blog binnenkomt mag € 1.000 volledig gratis verhandelen. Dit betekent dat jij een investering mag doen tegen 0% commissie.

Gebruik deze link of klik op onderstaande knop om gebruik te maken van deze actie:

 https://bitvavo.com/?a=D927C13E39

De bonus wordt alleen toegepast wanneer de groene tekst zichtbaar is (zie screenshot).

Voor alle cryptocurrency die je via Bitvavo koopt, biedt Bitvavo een gratis wallet aan. Een wallet heb je nodig om je cryptocurrency te bewaren en te beheren.

Je kan dus al je cryptocurrency binnen Bitvavo op één plek bewaren. Dit is vooral handig voor het overzicht en zorgt ervoor dat iedereen kan handelen in cryptocurrency, zonder je bezig te houden met techniek. Houd er wel rekening mee dat wanneer je crypto in een online wallet staat dat er een grotere kans is op diefstal. In deze Bitvavo review gaan we dieper in op het handelen, de exchange, verificaties, limieten en de kosten.

Cryptocurrency kopen bij Bitvavo

 

Zoals bij elke broker moet je eerst een account aanmaken voor je kunt beginnen met het kopen van cryptocurrency. Het registratieproces bij Bitvavo is simpel en gemakkelijk te doorlopen.

Voor het maken van een account heb je alleen je naam, e-mailadres en wachtwoord nodig. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld, krijg je een e-mail met een bevestigingslink en is je account aangemaakt. Door de nieuwe cryptowet die vanaf mei 2020 gehanteerd wordt, moeten alle gebruikers verplicht geverifieerd worden. Dit is een geautomatiseerd proces en duurt niet langer dan 1,5 minuut. Het aankopen van crypto is enkel mogelijk na een succesvolle identificatie.

Je account extra beveiligen kan zeker geen kwaad en wordt dan ook aangeraden door Bitvavo. Je kunt 2FA inschakelen (twee-factor authenticatie) als tweede beveiliging op je account. Hiervoor heb je een smartphone nodig met de Google Authenticator app. Deze stap is niet verplicht, maar je wilt zeker niet dan andere mensen bij je cryptocurrency kunnen komen. Vergeet niet om je herstelcode goed en veilig op te slaan.

Voor je cryptocurrency kunt kopen op Bitvavo, moet je geld in je account storten. Dit kan heel eenvoudig via iDEAL of Bancontact (gratis!). Let op dat de naam die je bij Bitvavo hebt opgegeven overeen komt met de naam die gekoppeld is aan je bankrekening. Nadat je geld in je account hebt gestort, kun je op het dashboard een van de cryptocurrency munten kiezen en deze kopen.

Zo koop je crypto bij Bitvavo:

 1. Zorg ervoor dat je volledig geverifieerd bent. Dit is een financiële instelling vergelijkbaar met een aandelenbroker.
 2. Klik op Tegoed storten om tegoed te storten met iDEAL, Bancontact of een ander betaalmethode.
 3. Selecteer vervolgens de gewenste munt.
 4. Geef aan voor welk bedrag je crypto wil kopen. Het systeem berekent automatisch hoeveel crypto je hiervoor krijgt.
 5. Bitvavo is transparant met de handelskosten en je ziet direct hoeveel fee je betaalt.
 6. Klik op Kopen.

Je order wordt direct doorgevoerd en je tegoed wordt op basis van je order in mindering gebracht. De crypto wordt zichtbaar in je persoonlijke wallet. Via het Opnemen tabblad kan je je crypto naar een externe wallet versturen.

Het verkopen van cryptocurrency

Het verkopen van cryptocurrency gaat via dezelfde pagina als waar je de cryptocurrency hebt gekocht. Op de pagina ‘kopen & verkopen’ kies je in dit geval voor digitale valuta verkopen in plaats van kopen. Vervolgens zet Bitvavo je cryptocurrency weer om in euro’s en zal dit bedrag weer als tegoed in je account staan.

De euro’s in je account kun je laten uitbetalen op de pagina ‘storten & opnemen’. Bitvavo maakt binnen een dag het geld over naar je rekening. Uit eigen ervaring hebben we gemerkt dat het inderdaad snel gebeurd en kunnen we verzekeren dat Bitvavo betrouwbaar is. Daarbij heeft het bedrijf een speciale waarbij alle klanttegoeden veilig wordt gesteld. Mocht Bitvavo B.V. omvallen dan staan de klanttegoeden bij Stichting Bitvavo Payments.

Wij hebben meerdere uitbetalingen laten doen op onze bankrekening. Zie de screenshot van één van de betalingen.

De Bitvavo exchange

Sinds maart 2019 heeft Bitvavo ook een eigen exchange. Een exchange is een handelsplatform waar je kunt handelen in verschillende cryptocurrency. Het verschil tussen een broker en een exchange is dat een broker zich alleen bezig houdt met het eenvoudig maken van kopen en verkopen van cryptocurrency. En meer wordt gezien als een tussenpersoon.

Een exchange maakt daadwerkelijk gebruik van een orderboek en zoekt kopers en verkopers bij elkaar. De exchange van Bitvavo is aantrekkelijk voor ervaren handelaren, maar de Bitvavo exchange is ook de perfecte plek voor beginners om kennis te maken met een exchange. Op deze manier biedt Bitvavo een platform voor alle type handelaren.

Bitvavo springt met deze functie zeker uit boven de rest. Daarbij kan dit bedrijf dankzij het lanceren van de exchange extreem lage handelskosten in rekening brengen, maar daar later meer over.

Verificaties en limieten

Wanneer je net een account hebt aangemaakt op Bitvavo moet je je sinds mei 2020 verplicht verifiëren. Volgens de Europese wet- en regelgeving moeten crypto partijen precies weten met wie zij zaken doen. Dit is een teken dat ook de crypto markt steeds volwassener wordt net als bijvoorbeeld aandelenbrokers.

Je kan jezelf verifiëren bij Bitvavo met een kopie van je identiteitsbewijs of paspoort. Onze ervaring met deze verificatie is dat deze binnen 2 minuten afgerond is. Dit lijkt een geautomatiseerd proces, waarbij het belangrijk is dat alle gegevens op het legitimatiebewijs zichtbaar moet zijn.

Naast deze verificatie is het verplicht je telefoonnummer te laten verifiëren. Dit is nodig om cryptocurrency te kunnen kopen en verkopen. Wanneer je legitimatiebewijs en telefoonnummer is goedgekeurd kun je onbeperkt handelen, storten en opnemen.

De Bitvavo app

De Bitvavo app is voor iedereen beschikbaar met een Android of iOS apparaat. De app is bijzonder goed ontvangen door de community en stelt je in staat om overal en altijd te handelen op het Bitvavo platform. Je kan eenvoudig de basis interface gebruiken om te handelen, tegoed te storten en te opnemen en crypto te ontvangen en te versturen.

Wanneer je de app vanuit een app store downloadt kan je de code: CRYPTOPRIJZEN gebruiken om de 1.000 EUR gratis trading te ontvangen.

Nadeel is echter dat de geavanceerde interface (nog) niet beschikbaar is in de app, maar dit komt er zo snel mogelijk aan hebben wij ons laten vertellen.

Is Bitvavo betrouwbaar en veilig?

Bitvavo is een grote Nederlandse speler op de markt van cryptocurrency. Mede door het starten van hun eigen exchange en de lage handelskosten, is het platform van Bitvavo in snel tempo uitgegroeid tot een interessante plek voor beginnende en ervaren investeerders. Bitvavo is dus zeker een broker die voor iedereen aan te raden is. Wij plaatsen vrijwel al onze trades via deze exchange. Inmiddels kan Bitvavo zich met trots de grootste exchange van Nederland noemen. In 2020 hebben zij een handelsvolume van 3 miljard euro bereikt en het jaar is nog niet voorbij.

Bitvavo heeft verschillende veiligheidsmaatregelen op de site zoals verschillende verificaties die je moet uitvoeren en de ondersteuning voor Google Authenticator. Dit vinden wij zelf in ieder geval heel belangrijk. Zeker als je grote investeringen gaat doen is het belangrijk dat alles goed beveiligd is. Ook maken zij gebruik van speciale bankkluizen, cold wallets, gecertificeerde datacenters en geavanceerde monitoring. Op deze pagina zie je hoe Bitvavo deze veiligheidsmaatregelen toepast: https://bitvavo.com/nl/security

Daarbovenop zijn ze officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en zijn de wallets verzekerd tot een schade van 255 miljoen dollar. De staking functionaliteit waarmee je rente kan verdienen over je holdings is een erg leuke toevoeging. Vergelijk een rente van 10.5% op jaarbasis maar eens met die van je bank.

Bitvavo heeft in de relatief korte periode dat ze actief zijn laten zien dat ze flink aan het groeien zijn. We kunnen met zekerheid zeggen dat deze Bitvavo betrouwbaar is en bevelen Bitvavo zeker aan. Onze ervaringen met dit bedrijf zijn dan ook erg positief. Niet alleen omdat zij de fees in de markt omlaag drukken, maar ook vanwege de vele functies en goede communicatie.

De conclusie van deze Bitvavo review is dan ook dat, als je van plan bent om te gaan investeren in crypto, je dan het beste Bitvavo kan gebruiken. Ze komen niet alleen regelmatig als goedkoopste uit de vergelijking, maar ze bieden ook een platform dat geschikt is voor iedere type handelaar.

Cryptocurrencies: 11.372
Markets: 940
Marketcap: 1.606.388.833.765 (2,03%)
24h Vol: 81.013.162.253
BTC Dominance: 49,90%
X