Nieuws en prijzen van Bitcoin, Ethereum, Cardano & meer

Bullish Patronen

Ben je opzoek naar goede manieren om de koersen van crypto te voorspellen? Helaas kunnen we niks voorspellen, maar we kunnen je wel leren aardig dicht in de buurt komt door patronen van grafieken te herkennen! Maar let op! Patronen werkt helaas niet 100% maar door je verlies te minimaliseren andere technieken toe te passen die in volgende hoofstukken wordt uitgelegd  kan je zeker aardige winst van maken!

Wat is het nut van Patronen?

Op het eerste gezicht lijkt een koersgrafiek misschien een willekeurig geheel van stijgingen en dalingen. Wie wat verder kijkt, ziet regelmatig terugkerende patronen en vormen, die je kunnen helpen bij het voorspellen van toekomstige koersbewegingen naar boven (bullish), of naar beneden (bearish).

Ook is het mogelijk om aan de hand van koersgrafieken na een periode van dalingen een trendomkeer te voorspellen.

Double Bottom

De dubbele bodem is een zogenaamd omkeerpatroon en bestaat zoals de naam al zegt uit twee bodems, achter elkaar. De dubbele bodem vormt zich wanneer de trend neerwaarts is.

De eerste bodem is de laagste bodem, waarna je een kleine opleving en daarna weer terugval ziet. Vanaf de tweede bodem op hetzelfde niveau als de eerste bodem, zie je de koers weer herstellen. De dubbele bodem geeft aan dat de downtrend verandert naar een uptrend.

Reverse Shoulder Head Shoulder

Het kop en schouder patroon is een van de duidelijkste en betrouwbaarste patronen binnen technische analyse. De grafiek bestaat uit drie duidelijke dalen, waarvan de middelste (het hoofd) duidelijk onder de twee andere dalen (de schouders) uitsteekt.

De bovenkant van de dalen kun je verbinden door een lijn (de neklijn). Dit patroon is een omkeerpatroon en geeft daarmee een goed instapmoment aan. Je meet het koersdoel door de hoogte van het hoofd te meten en dat op de neklijn te projecteren.

Falling Wedge

Bij een dalende wig lopen beide lijnen schuin naar beneden. De wig heeft een hoek die tegen de trend ingaat. Na de uitbraak zet de voorgaande trend zich voort.

Bull Flag

De vlag is een van de meest betrouwbare patronen. De trend wordt bijna altijd vervolgd. Let op de steile lijn (de vlaggenmast) die er aan vooraf gaat. Je kunt een vlag het beste zien als een soort adempauze, waarna de trend zich weer voorzet.

De vlag staat meestal halverwege het patroon. Gebruik de lengte van de beweging voor de vlag om je koersdoel te bepalen. Plak er dus een vlaggenmastlengte bovenop en stap uit op het moment waarop de koers het doel bereikt.

Bullish Pennant Pattern

Een bullish pennant lijkt veel op een vlag. Het is een naar boven gerichte vlaggenmast, met als het ware een wimpel op het hoogste punt. Ook dit is net zoals de vlag een voortzettingspatroon.

Het beste moment om in te stappen, is het moment waarop de koers door de bovenste lijn breekt.

Ascending Triangle

De stijgende rechthoekige driehoek is ook een belangrijk en vaak voorkomend koerspatroon. Het is erg betrouwbaar en geeft aan dat de oorspronkelijke trend zich hoogstwaarschijnlijk doorzet.

Je herkent de stijgende driehoek duidelijk doordat de bovenste lijn horizontaal blijft, terwijl de schuine onderste lijn steeds hogere bodems neerzet.

Bullish Cup & Handle Pattern

Een cup & handle is een grafiek in de vorm van een mooi ronde U. het lijkt als het ware op een soepkom. Nadat de kom gevormd is, zie je vaak een korte daling. Deze daling is dan duidelijk herkenbaar als de ‘handle’. Na deze korte daling stijgt de koers vaak explosief naar boven.

Een kleine kanttekening: de diepte van de kom mag niet meer zijn dan 50% van de prijsstijging voorafgaand aan de kom.

BELANGRIJK! Let op valse uitbraken!

Soms lijkt je voorspelling aan de hand van bovenstaande bullish crypto patronen helemaal uit te komen. Maar dan: plotseling zakt de koers weer terug en daalt deze zelfs verder dan je had verwacht. Het moment waarop de koers toch de andere richting op gaat, wordt dan ook wel een ‘valse uitbraak’ genoemd. Je kunt dit probleem voorkomen door pas in te stappen als je duidelijk ziet dat de koers de goede richting opgaat.

Cryptocurrencies: 12.927
Markets: 950
Marketcap: 2.203.671.233.008 (6,09%)
24h Vol: 268.591.554.688
BTC Dominance: 50,55%
X