Nieuws en prijzen van Bitcoin, Ethereum, Cardano & meer

Meest gestelde vragen

Is Bitvavo een Broker of een Exchange?

Bitvavo is een exchange, wat betekent dat het een platform is waar gebruikers kunnen kopen, verkopen en handelen in verschillende soorten cryptocurrency. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum, Litecoin en andere munten kopen en verkopen tegen andere gebruikers op het platform.

Een broker is een tussenpersoon die kopers en verkopers samenbrengt om een transactie te voltooien. In vergelijking tot een exchange, waar gebruikers direct handelen met elkaar, kopen gebruikers bij een broker een activum via de broker zelf.

In feite zijn er exchanges die zich profileren als brokerage, die zich richten op het aanbieden van een snel, gemakkelijk en veilig platform voor het kopen en verkopen van cryptocurrency, waar de gebruiker geen directe connectie met andere gebruikers heeft.

Waarom is het verstandig om een "Crypto Cold Wallet" aan te schaffen?

Er zijn verschillende redenen waarom u een crypto wallet zou willen aanschaffen.

Een crypto wallet is een digitale portemonnee waarmee u uw cryptocurrency veilig kunt opslaan en versturen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld betalingen in cryptocurrency uitvoeren of uw cryptocurrency verkopen wanneer de waarde hoger is dan wanneer u deze gekocht hebt.

Ook kunt u uw cryptocurrency gebruiken om in andere cryptocurrency of in fiatgeld te handelen. Bovendien biedt een crypto wallet u de controle over uw eigen privésleutels, wat betekent dat u de enige bent die toegang heeft tot uw cryptocurrency en geen derde partijen, zoals een bank en exchange, hierover kunnen beslissen.

Wij raden Ellipal Cold Wallet aan voor een veilige en gebruiksvriendelijke Crypto Cold Wallet : Hieronder de aankoop link

https://www.ellipal.com/?rfsn=7114262.864ef8

Wat is de goedkoopste manier om cryptocurrency te versturen?

De goedkoopste manier om crypto te versturen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type cryptocurrency, het bedrag dat u wilt versturen, en de route die de transactie aflegt. In het algemeen zijn er een aantal manieren om de kosten van crypto-transacties te verlagen:

  1. Gebruik een blockchain met lage transactiekosten: sommige blockchains, zoals Bitcoin, hebben relatief hoge transactiekosten in vergelijking met andere blockchains, zoals XRP, Litecoin of Bitcoin Cash.
  2. Vermindering van de gasprijs: Als u ethereum verstuurd, kunt u de gasprijs verlagen door een lagere gaslimiet of een hogere gasprijs in te stellen bij het verzenden van een transactie.
  3. Gebruik van een multi-sig wallet: met een multi-sig wallet, moeten meerdere partijen zich akkoord verklaren voordat een transactie kan worden uitgevoerd, dit helpt te verminderen de kans op een ongeoorloofde transactie
  4. Gebruik van een exchange die geen transactiekosten heft of die een kleine vergoeding heft.
  5. Gebruik van een SegWit-adres: SegWit is een technologie die de grootte van een bitcoin-transactie vermindert, waardoor de transactiekosten lager zijn.

Het is belangrijk op te merken dat crypto-transacties onherroepelijk zijn, dus u moet altijd zorgvuldig nagaan of u het juiste adres invoert en of het juiste bedrag wordt verstuurd voordat u een transactie uitvoert

Hoe verstuur ik crypto via Bitvavo?

Om crypto te versturen via Bitvavo, moet u eerst een account aanmaken op hun website en uw identiteit verifiëren.

Nadat u ingelogd bent, kunt u naar de pagina “Portemonnee” gaan en de crypto selecteren die u wilt versturen.

Voer vervolgens het adres in van de ontvanger en de hoeveelheid die u wilt versturen en bevestig de transactie.

Houd er rekening mee dat er mogelijk transactiekosten van toepassing zijn en dat de verzending enige tijd kan duren voordat deze wordt bevestigd.

Hoe verstuur ik crypto via Binance?

Om crypto te versturen via Binance, moet u eerst een account aanmaken op hun website en uw identiteit verifiëren.

Nadat u ingelogd bent, gaat u naar het tabblad “Deposit” of “Withdraw” (afhankelijk van de crypto) in de linkerzijbalk. Selecteer de crypto die u wilt versturen en voer het adres van de ontvanger in.

Voer vervolgens de hoeveelheid in die u wilt versturen en bevestig de transactie.

Let op: sommige cryptomunten hebben een minimum of maximum hoeveelheid waarmee u kunt versturen, lees dit voordat u gaat versturen.

Daarnaast zijn er mogelijk transactiekosten van toepassing, dus wees zeker dat u voldoende saldo heeft.

Wat is het verschil tussen USDT en USDC?

USDT (Tether) en USDC (USD Coin) zijn beide stabiele munten, wat betekent dat hun waarde is gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar. Het belangrijkste verschil tussen hen is echter hoe ze worden gedekt.

USDT wordt gedekt door activa die bezit van Tether Limited, de bedrijf achter de munt. Er zijn echter twijfels over hoe goed deze activa gedekt zijn en of er voldoende reserves zijn om de uitgegeven hoeveelheid USDT te ondersteunen.

USDC wordt gedekt 1:1 door Amerikaanse dollars, die worden bewaard in een bankrekening die wordt beheerd door een centrale partij. Dit betekent dat voor elke USDC in omloop, er een equivalente hoeveelheid dollar in reserve is. Hierdoor is USDC transparanter en kan het gemakkelijker worden geauditeerd.

Daarnaast zijn er verschillen in de technologie die zij gebruiken. USDT is gebaseerd op de Omni laag, die op het Bitcoin blockchain gebouwd is. USDC is gebaseerd op de Ethereum blockchain, dus het is een ERC-20 token.

BTC daalt! Waarom volgen de meeste Altcoins mee?

Er zijn verschillende redenen waarom de koers van altcoins vaak gekoppeld is aan die van Bitcoin. Een van de belangrijkste redenen is dat Bitcoin de grootste en meest bekende cryptocurrency is en daarom vaak als indicator voor de gezondheid van de cryptomarkt als geheel wordt gezien. Veel investeerders beschouwen Bitcoin als een veilige haven in tijden van onzekerheid en verkopen daarom hun altcoins om in Bitcoin te beleggen. Ook zijn veel investeerders die in altcoins beleggen vaak ook in Bitcoin belegd, dus wanneer zij besluiten om hun Bitcoin te verkopen, kan dit leiden tot een verkoopgolf in altcoins.

Daarnaast is er veel liquidity van Bitcoin naar altcoins, mensen die Bitcoin hebben verkopen het vaak om in een altcoin te investeren. Ook zijn er crypto-uitwisselingen die alleen Bitcoin accepteren voor de aankoop van Altcoins. Dit maakt het makkelijker voor investeerders om Bitcoin te verkopen en in een Altcoin te beleggen.

Ten slotte, is er nog het feit dat de crypto markt nog jong is en daardoor nog niet zo efficiënt als andere markten, dus kan er sneller een domino effect ontstaan als er een groot verkoop of koop order plaats vindt in Bitcoin, en dit kan leiden tot een koersdaling of stijging in Altcoins.

Met 1000 euro hoe zal ik die verdelen in crypto?

Er is geen “juiste” manier om 1000 euro te verdelen in cryptocurrency, omdat het afhangt van uw specifieke doelen en risicotolerantie. Hier zijn een paar aanbevelingen die u kunt overwegen:

  1. Diversificatie: Verdeel uw investering in verschillende cryptocurrency’s in plaats van al uw geld te steken in één specifieke munt. Dit kan helpen om het risico te verminderen als een van de munten waarin u belegt in waarde daalt.
  2. Top munten: Overweeg om een deel van uw geld te investeren in de top munten zoals Bitcoin, Ethereum, Binance Coin, en Litecoin. Deze munten zijn al langer bestaand en hebben een grotere marktkapitalisatie en zijn meestal meer stabiel dan kleinere munten.
  3. Altcoins: Overweeg ook om een deel van uw geld te investeren in alternatieve munten (altcoins). Deze munten hebben vaak een groter groeipotentieel, maar ook een groter risico dan de top munten.
  4. Langetermijnbelegging: Houd er rekening mee dat cryptocurrency een volatiele markt is en de waarde kan snel fluctueren, dus het is belangrijk om te investeren met een lange termijn perspectief.

Het is belangrijk om te onthouden dat cryptocurrency beleggen een hoog risico is en u kunt uw geld verliezen. Voordat u begint met beleggen, is het aan te raden om uw eigen onderzoek te doen en uzelf bewust te zijn van de risico’s.

Cryptocurrencies: 11.372
Markets: 940
Marketcap: 1.606.388.833.765 (2,03%)
24h Vol: 81.013.162.253
BTC Dominance: 49,90%
X