Nieuws en prijzen van Bitcoin, Ethereum, Cardano & meer

Starter Gids voor Beginners

STARTER GIDS VOOR BEGINNER

 

Met onze crypto9 beginners gids helpe wij voornamelijk mensen die willen starten met cryptocurrency en snel de basis onder de knie willen krijgen.

Wat je nodig hebt om te beginnen is registreren bij een Crypto Exchange.

Het goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland kun je bij Bitvavo kopen. Een Nederlandse exchange en broker uit Amsterdam waar je Bitcoin of andere cryptocurrencies kunt kopen met iDeal of één van de vele andere betaalmogelijkheden.

Bitvavo is ook gelijk één van de meest gebruiksvriendelijkste exchange platform op internet. Toch behoefte naar een andere Broker/Exchange? Kijk onze top 5 aanbevolen Exchanges.

Registreer via het onderstaande link en ontvang tot €1000,- gratis handelskosten.

https://bitvavo.com/?a=D927C13E39

Inventariseer hoeveel je wil investeren

Investeren in cryptocurrency als beginner moet leuk blijven, investeer daarom alleen geld in crypto dat je kunt missen. Houd in je achterhoofd dat het investeren in crypto risicovol is en dat je in het ergste geval groot deel van je geld kan verliezen. Kijk eerst naar je vast lasten, zoals je huur, hypotheek, boodschappenkosten, medicijnen etc. en bepaal dan wat je overhoudt. Kijk vervolgens wat je van dat bedrag kan missen. Spreek met jezelf af dat je het iedere maand bij dit bedrag houdt.

Bepaal in welke cryptocurrency je wil investeren en doe onderzoek

Welke crypto in de toekomst zal gaan stijgen, weet natuurlijk niemand. Je investeert in cryptocurrency op basis van je eigen onderzoek en niet die van een ander. Ga dus niet af op een advies van een crypto influencer, collega of een website zoals deze.

Bekijk bijvoorbeeld naar de top 50 cryptocurrencies en onderzoek welke crypto jouw investering waard is. Om je risico te verspreiden kan je ook kiezen om in een aantal verschillende munten te investeren. Dit zou je kun bepalen op basis van de eigenschappen van de munt, denk aan 1 smart contract platform munt, 1 privacy munt, 1 exchange token, 1 valuta munt etc.

Nadat je hebt bepaald in welke crypto je wil investeren, is het ook het moment belangrijk. Zorg dat je op het juiste moment de investering doet. Gaan bijvoorbeeld alle prijzen heel snel omhoog, dan is het geen goed idee om juist nu te investeren. In de meeste gevallen vindt er een correctie plaats na de stijging, die je eenvoudig kan oppikken.

Beste en bekendste crypto strategie : HODL

Wat is HODL?

HODL betekent dus Hold On For Dear Life. Ofwel vasthouden voor je leven. Het is afgeleid van de buy-and-hold-methode.

Je kunt het niet zien als een “officiële” term, maar het is wel een super bekend begrip in de crypto investerings- en trading wereld. Het verscheen voor het eerst in december 2013 op het forum van Bitcointalk.org.

Daar plaatste iemand het bericht: “I am Hodling”. Of dit nu met opzet was of een typefout, is niet met zekerheid te zeggen. De trader bedoelde in ieder geval te zeggen dat hij stopte met traden om zijn munten vast te houden.

Van daaruit is het begrip: HODL een eigen leven gaan leiden.

Leuk verhaal, maar wat kun je ermee? De naam HODL staat dus voor een bepaalde strategie die je kunt gebruiken in het traden/ investeren. Zoals je waarschijnlijk al uit het voorgaande hebt kunnen afleiden, is deze strategie: vasthouden aan je cryptomunten.

Wanneer ga je HODLen?

Uit het stukje: “For Dear Life” kun je wel halen dat het niet om een korte periode gaat. Maar om een lange termijn. Wanneer jij je munten wilt vasthouden doe je dat, omdat je verwacht dat de koers omhoog zal gaan.

Met geduld wacht je tot de koers op zo’n punt is, waarvan je denkt dat de piek bereikt is. Hier verkoop je om je winsten uit te betalen.

Hoe doe je dat, HODL-en?

In de praktijk is het vrij eenvoudig om te HODL-en. Je kiest een munt, deze koop je en vervolgens houdt je deze vast totdat de koers een bepaalde hoogte heeft bereikt, waarvoor jij je winst wel wilt uitbetalen.

Is elke munt geschikt om te HODL-en?

Nee, niet elke munt is geschikt om te HODL-en. Het hangt af van veel verschillende factoren om goed in te kunnen schatten of een cryptomunt succesvol zal zijn en of het dus de moeite waard is om te HODL-en. Het is dus belangrijk goed onderzoek te doen naar de cryptomunt, waarop je deze investeringsstrategie wilt toepassen.

 

Welke munt is wel geschikt om te HODL-en?

De nr. 1 is nog steeds Bitcoin. Daarnaast zou je Ethereum kunnen bekijken. En natuurlijk zijn er nog veel meer interessante cryptomunten.

Het is ten alle tijde super belangrijk je eigen crypto investeringsonderzoek te blijven doen.

Je kunt je favoriete munt vervolgens kopen bij Bitvavo.

GOUDEN REGELS

  • Niemand weet wat met de prijs precies gaat gebeuren. Alles wat je hoort is een speculatie!
  • Nooit op jacht gaan naar groene/stijgende cijfers. Meestal ben je al telaat, na een grote stijging komt ook een grote daling.
  • Dalingen zijn harstikke gezond en gaat regelmatig terugkomen. Wen er alvast aan.
  • Geen Lambo in een maand. Investeer minimaal een jaar dan ga je pas redelijke bedrag zien.
  • Beschouw Crypto als je 2e spaarrekening. Stort regelmatig een bedrag die je kan missen en doe dit enkele jaren lang.
  • Geloof mensen maar voor 50% Helemaal youtube filmpjes. Niemand heeft een glazenbol 
Cryptocurrencies: 11.372
Markets: 940
Marketcap: 1.606.388.833.765 (2,03%)
24h Vol: 81.013.162.253
BTC Dominance: 49,90%
X